Gecontroleerd smeren van plaat

Problemen met betrekking tot onjuiste smering kunnen eenvoudig worden opgelost door gebruik te maken van een gecontroleerd smeersysteem. DieTronic levert systemen dat ervoor zorgt dat alle belangrijke delen van de plaat voldoende worden gesmeerd, terwijl onnodige smering wordt vermeden, de werkomgeving schoon en veilig blijft en het smeermiddelverbruik met 50% tot 90% wordt verminderd. De toepassingsgebieden van de DieTronic bandsmeersystemen zijn; automotive, progressief stansen, metalen verpakking, dieptrekken, rolvorming, kookgerei, bakvormen, huishoudelijke producten etc.

Sinds de oprichting in 2002 heeft DieTronic zich gespecialiseerd in contactloze smering van metalen oppervlakken door middel van hoogwaardige automatische sproeisystemen met speciaal ontwikkelde nozzles. DieTronic maakt hierbij onderscheid in smering van plaatwerk (vanaf coil of platines) of smering van buizen, pijpen en profielen. Daarnaast levert DieTronic bandbevettingsystemen met rubberrollen en viltrollen (contactsmering of contactbevetting).

DieTronic lubrication system

De unieke en gepatenteerde technologie van DieTronic is gericht op het bieden van volledige en nauwkeurige smering. Dit levert ook voordelen op in termen van hogere productiviteit, een aanzienlijke vermindering van het oliegebruik en een lagere behoefte aan onderhoud of reparatie van gereedschappen.

Met een verscheidenheid aan mogelijke configuraties zijn DieTronic-systemen in staat smeermiddel aan te brengen op één of beide zijden van de plaat , in breedtes van 50 tot 2000 mm en diktes van 0,2 tot 12 mm . Bovendien zijn de systemen compatibel met de meeste smeermiddelen op de markt (oliën met lage, gemiddelde en hoge viscositeit, evenals emulgeerbare en verdampbare producten op waterbasis) met verschillende opties voor het doseren van smeermiddel (van het gebruik van druktanks tot het gebruik van pompen). Afhankelijk van de behoeften kunnen de smeerunits ook worden geïntegreerd met andere opties, bijvoorbeeld het olienevelafzuigsysteem om eventuele olieverspreiding die zich tijdens het spuiten en in de lucht zou kunnen vormen te verminderen, of een kleine tank om ook afvalproducten terug te winnen als andere aanvullende elementen die kunnen worden geïntegreerd.”

Promax

Nieuw in het programma van DieTronic Promax-nozzel smeersysteem. Dit is een systeem die automatische bandsmering mogelijk maakt, waardoor u gebieden kunt selecteren waarop u olie wilt aanbrengen. De configuratie is eenvoudig en flexibel: het standaardsysteem bestaat uit een sproeiunit die verkrijgbaar is in breedtes van 200, 400, 600 en 800 mm en een druktank van 24 l, die gemakkelijk kan worden verwisseld, waardoor ook meer oliën kunnen worden toegepast.

Optioneel installeert DieTronic de volgende systemen:

  • een afzuigsysteem om eventuele olienevel te verwijderen die zich tijdens de spuitfase kunnen vormen,
  • een systeem voor het terugwinnen van restolie en
  • de Promax-Die die een smering van specifieke punten in het gereedschap mogelijk maakt

De Promax is een alternatief voor de bandbevettingsystemen met viltrollen echter met alle voordelen van smering met nozzles en tegen een lagere prijs dan de reguliere sproei smeersystemen.

Smering van buizen en profielen

DieTronic ontwikkelt al meer dan 18 jaar oplossingen tegen het bekende probleem van oxidatie op het oppervlak van buizen, pijpen en profielen. Dit veelvoorkomende probleem voor fabrikanten komt vooral veel voor tijdens transport en lange perioden van buitenopslag, waar temperatuur en vochtigheid kunnen veranderen. Om dit schadelijke en kostbare scenario te voorkomen, heeft DieTronic een complete anticorrosie oplossing ontworpen, die bestaat uit:

  • het reinigen van de coil,
  • het reinigen van het gelaste buis-/profieloppervlak,
  • het corrosiewerende spuitsysteem en
  • de zaagbladsmeereenheid.

DieTronic heeft twee speciale reinigingsaccessoires ontworpen die vóór het bekende roestwerende sproeisysteem moeten worden geplaatst, dit is de coilreinigingseenheid en het buisreinigingssysteem. Deze twee apparaten zijn ontworpen om de efficiëntie en kwaliteit van oliespray later in het proces te optimaliseren en onnodige productverspilling te verminderen. Het Coil Cleaning System, geplaatst net voor het buisvormende gedeelte, zorgt voor een effectieve reiniging van de coil dankzij het gebruik van een onderste rol met roterende borstels die dwars over het bandoppervlak bewegen.

De volgende essentiële eenheid, die zich na de kalibratie-(maat)molen bevindt, is het Tube Cleaner-systeem, dat begint met een ‘diepe voorreiniging’-fase, vooral belangrijk voor zeer vuile buizen. Dit gebeurt met behulp van oplosmiddelen of vloeistoffen op waterbasis bij een gecontroleerde temperatuur.

Een voorbeeld waar dit nodig is, zijn buizen voor de auto-industrie. Het systeem kan worden aangepast aan buizen van verschillende vormen en afmetingen en bestaat uit drie hoofdcomponenten: een bedieningskast met aanraakscherm (invoer en controle van alle hoofdparameters), een tank van 40 liter en een meertraps reinigingskamer. De kamer is voorzien van verdelers van verschillende afmetingen, waar de leiding doorheen kan en waarop vier verdelers de reinigingsolie afgeven. De verdelers zijn onderling verwisselbaar in grootte volgens de buizen die gereinigd moeten worden. Verder twee gaten, een voor reiniging en onderhoud en een voor de automatische afvoer om het gedoseerde product en de verontreiniging die tijdens het reinigingsproces van de buis wordt verwijderd, te kunnen terugwinnen. Deze accessoires, samen met het pneumatische luchtmes, het roestwerende spraysysteem en de minimale hoeveelheid smeertechniek voor het zaagblad, maken allemaal deel uit van DieTronic’s complete oplossing voor het probleem van corrosie.

Interesse in de smeersystemen van DieTronic?
Neem contact met ons op!