Saronni

Specialist in aanvoerapparatuur

Saronni is een Italiaanse fabrikant en produceert persaanvoerlijnen, afkortlijnen en reliëflijnen (inclusief ponsen, snijden en stapelen). Het bedrijf heeft wereldwijd ruim 4000 aanvoerlijnen geïnstalleerd en bedient honderden klanten, waarvan de meeste OEM’s in bijvoorbeeld de automotive en huishoudelijke apparaten industrie. Haar producten omvatten compacte aanvoerlijnen; traditionele aanvoerlijnen met lus; afkortlijnen; reliëflijnen; coil-to-coillijnen; richtmachines; nivelleermachines; gecombineerde-richtmachines en levellers met automatische richtcassettewissel; snelle servo-aanvoerapparaten; zigzag servo-aanvoerapparaten; lasunits van coil en meer.

Het bedrijf is gevestigd in Borgo Ticino (Italië), een paar kilometer van de internationale luchthaven Malpensa in Milaan, en heeft in 2020 zijn 70-jarig bestaan gevierd.

Veiligheid en flexibiliteit

Saronni levert turnkey-oplossingen en is in staat om alle technische en commerciële aspecten van een project uit handen te nemen. Veiligheid en flexibiliteit zijn hierbij van het grootste belang. Er wordt ook bijzondere aandacht besteed aan de veiligheid van de operator in elke fase van wisseling van de coil en het instellen van de machine met behulp van de nieuwste PLC, servomotor, detector en veiligheidssysteemtechnologieën in de lijnen en werkcycli. Een voorbeeld van flexibiliteit zijn richtmachines met verwisselbare richtrollen, zodat gebruikers hun assortiment verwerkbare stripdiktes op dezelfde lijn kunnen uitbreiden, gewoon door de cassette met rollen te wisselen (bijv. banddiktes van 0,2 tot 12 mm). Een ander voorbeeld is de zeer nauwkeurige richtmachine (Model R10) voor dunne en zeer sterke materialen.

Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van 20 technici houdt zich bezig met het mechanische, hydraulische en softwareontwerp van al zijn machines, die vervolgens op projecten worden beheerd en geassembleerd. Dit stelt Saronni in staat om het volledige productieproces te beheersen om de kwaliteit en efficiëntie aan zijn klanten te helpen garanderen. Het kan ook een verscheidenheid aan upgrades bieden om elke Saronni machine achteraf aan te passen.

ELMA automatische schijvensnijmachine

Recent heeft Saronni heeft onlangs de rechten en de knowhow van het bedrijf ELMA verworven voor het ontwerp, de productie en de levering van de automatische schijvensnijmachines. Saronni wordt het referentiepunt voor klanten die op een automatische, flexibele en nauwkeurige manier schijven van metaalplaat willen produceren vanaf coil. Dit maakt de levering mogelijk van complete systemen die volledig zijn ontworpen en gebouwd door één bedrijf, dat in staat is om kant-en-klare leveringen uit te voeren. Wilt u meer informatie over Saronni of Elma, neem dan contact met ons op of bezoek de website van Saronni.

Interesse in de aanvoerapparatuur van Saronni?
Neem contact met ons op!